TrainM revalidatierobotica

Revalidatiecentrum TRAINM is ‘Centre of Excellence’ van Europa: “TRAINM heeft de nodige kennis en technologieën om er een succes van te maken”

5 juli 2022 – Twee keer goed nieuws voor TRAINM. Nadat het Antwerpse revalidatiecentrum recent een tweede uitvalsbasis in het Oost-Vlaamse Zottegem opende, kan het vanaf vandaag met het begeerde label van ‘Centre of Exellence’ van Europa pronken. Deze wordt uitgereikt door de marktleider in revalidatierobotica DIH Techology: “Een hele eer, wetende dat DIH Technology robots verkoopt aan meer dan duizend klinieken”, zegt CEO Edward Schiettecatte.

Harvard Medical School, John Hopkins en voeg aan dat lijstje van ‘Centres of Excellence’ nu gerust ook TRAINM toe. Met andere woorden evenaart het Antwerpse TRAINM de top van revalidatiecentra wereldwijd, en dit dankzij intensieve behandelvormen en  de nieuwste technologieën om nieuwe verbindingen in hersenen en zenuwen stimuleren. Bij patiënten met neurologische aandoeningen kunnen deze nieuwe verbindingen de functies van beschadigde zones overnemen waardoor bepaalde handelingen zoals wandelen en spreken opnieuw aangeleerd kunnen worden.

 

3000 robots

TRAINM, opgericht in 2017, heeft zo’n 9 robots van DIH Technologies in haar bezit: “Wij werken vooral met de merken Motec en Hocoma, de beste staprobots die er bestaan”, licht oprichter Edward Schiettecatte toe. “Het is een hele eer dat we nu ook erkend worden als een van de beste neuro-revalidatieklinieken in de wereld. Zeker als je weet dat DIH Technologies al meer dan 3000 robots aan 1000 verschillende klinieken verkocht.”

Jason Chen is de oprichter en CEO van DIH Technologies, wereldwijde marktleider voor revalidatierobotica. © Tessa Kraan

Jason Chen is de oprichter en CEO van DIH Technologies, wereldwijde marktleider voor revalidatierobotica. © Tessa Kraan

Maar daar stopt de samenwerking met DIH Technologies niet. CEO en oprichter Jason Chen vloog van California naar Antwerpen om een langdurige samenwerking te ondertekenen: “Ons doel is om technologie een vaste waarde in de zorgsector te maken”, aldus Chen. “Met dit partnerschap willen we met onze kennis en robots de ervaring voor patiënten van TRAINM nog aangenamer maken, alsook de revalidatieprocessen en protocollen met  data versnellen. Dankzij de combinatie van onze kennis maken we van TRAINM het revalidatiecentrum van de toekomst in Europa.”

 

Nederland

Het doel is dan ook zeker om uit te breiden in Europa, verklapt Schiettecatte: “In mei 2023 zullen we ook in Amsterdam in vestiging openen, en daarna nog zes andere in Nederland. Om dat te verwezenlijken zetten we ons samen in voor de marketing, de uitbouw van de centra en bijkomend onderzoek. We zijn ook van plan om een academie op te richten om therapeuten op te leiden om de robotica van DIH te hanteren. Ze worden dus een cruciale partner in onze groei. Het ultieme doel is op die manier genoeg data verzamelen en zo een gepaste behandeling voor onze patiënten te kunnen voorspellen.”

Deel dit bericht