TRAINM Clinics en Korian slaan handen in elkaar

Totaalontzorging van patiënten dankzij zorgecosysteem van Korian

Antwerpen, 7 maart – TRAINM Clinics (“TRAINM”), het toonaangevende neurorevalidatiecentrum dat zowel binnenlandse als buitenlandse patiënten behandelt, sluit een samenwerkingsovereenkomst met de grootste Belgische zorggroep Korian. Tot voor kort was het voor TRAINM namelijk niet mogelijk om de zorgnood van patiënten buiten de therapie-uren op te vangen. Dit is waar Korian dankzij haar aanbod van volledige zorgomkadering aan tegemoet komt. Samen zorgen TRAINM en Korian ervoor dat patiënten en familie zich volledig op de behandeling kunnen focussen.

Patiënten van over de hele wereld die zich bij TRAINM neurologisch laten behandelen, kunnen na hun therapiesessies terecht in een zorgvoorziening van Korian. Ze kunnen verblijven in een assistentiewoning in de buurt van TRAINM (Seniorplaza, Zonnewende en Bruggenpark) en krijgen ondersteuning bij zaken als medicatie, thuisverpleging en vervoer. Korian voorziet alles wat nodig is tijdens het verblijf, zowel voor de patiënt als voor de familie zodat ze volledig ontzorgd worden.

“Korian biedt een volledig zorgconcept aan naast de revalidatiebehandeling. Doordat we bij TRAINM ervoor kozen om deze extra services te integreren, is het mogelijk voor de patiënt om zich samen met de familie zorgeloos te focussen op de revalidatie”, aldus Edward Schiettecatte, oprichter en CEO TRAINM Clinics.

Ook Korian is zeer tevreden over deze samenwerking. “Dankzij dit zeer mooi en dankbaar project hebben patiënten en familie nu een totaaloplossing voor een vaak hopeloze zoektocht naar een geschikte zorgomkadering voor hun behandeling. Ze komen hoopvol naar onze locaties en de kleinste progressie in hun situatie maakt voor hen een wereld van verschil. We zijn blij dat we vanuit Korian ons steentje hieraan kunnen bijdragen”, aldus Dominiek Beelen, CEO Korian Benelux.

Over Korian

Korian België is sinds 2005 actief in de residentiële ouderenzorg, thuiszorg, thuisverpleging en thuiszorgwinkels. Elke dag staan 9.500 medewerkers in voor de zorg van meer dan 12.500 bewoners in 117 voorzieningen verspreid over gans België. Daarnaast werken er nog 800 medewerkers en 80 zelfstandige verpleegkundigen in de thuiszorg. Naast persoonsgerichte zorg biedt Korian ook een volledige omkadering en ontzorging aan ouderen, kwetsbaren en hun familie: van een eenvoudige administratieve vraag tot palliatieve zorg. De dienstverlening kan plaatsvinden zowel thuis als in de huizen. Korian legt een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid én heeft een waardengedreven missie en visie. Korian draagt graag ‘zorg voor hen die zorg dragen’. Met haar eigen opleidingsinstituut Korian Academy biedt de organisatie haar medewerkers de kans om zich professioneel te ontplooien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zijn voortdurend mogelijkheden voor jobrotatie en/of doorstroming.

Over TRAINM Clinics

TRAINM Clinics is een hoogtechnologisch, ambulant neurorevalidatiecentrum met locaties in Amsterdam, Antwerpen en Gent-Zuid (Zottegem) voor kinderen en volwassenen met een neurologische beperking zoals cerebrale parese, beroerte, niet-aangeboren hersenletsel, MS, Parkinson, dwarslaesie en bewustzijnsstoornissen. TRAINM Clinics maximalizeert het functioneel herstel van patiënten door het aanbieden van gepersonaliseerde, interdisciplinaire medisch specialistische revalidatie en van de laatste wetenschappelijk bewezen technologieën zoals robotica, virtuele realiteit (VR), neurogaming en niet-invasieve neuromodulatie. Voor meer informatie, www.trainm.com.

Contact

Lieve Van Boxem, woordvoerder bij Korian
lieve.vanboxem@korian.be
+32 479 37 00 94

Edward Schiettecatte, CEO TRAINM Clinics
info@trainm.com
+32 3 283 02 23

Deel dit bericht